Juli 2014 Cornelia Diamond Belek Tyrkiet

Dette bliver en af de lidt længere anmeldelser, da jeg gerne vil have så meget med som muligt. 

Rejsen er købt som en typisk charterrejse gennem SPIES, af rejsekonsulent Elin Andersen, som indtil videre har formået at tolke vores behov for ferie, hvorfor jeg vil anbefale alle der bruger SPIES som rejseleverandør, at tage fat i Elin. 

For at gøre det så overskueligt som muligt, vil jeg lave denne anmeldelse i punktform, så du som bruger kan læse om præcis det område der måtte have din interesse for et potentielt feriemål.

Hotellet. Sidder med en tvivlende fornemmelse af, om det er en arkitekt der har lavet en genistreg, eller om der er nogen der har forsøgt at bygge et fremtidshotel, der kunne medvirke i en James Bond film. Store hvide cementgange, tager alt udsigt og overblik, men skaber samtidig et snedigt stisystem, rundt om det KÆMPE poolområde. Hotellet bærer dog i den grad præg af slitage, og dette kombineret med blandet tyrkisk og vestlig stil, gør ” når man kigger efter ” bliver meget stilforvirret. Ved første øjekast har hotellet dog WAUUUU-effekten, og der er ikke sparet på noget, da det i sin tid blev bygget. 

Værelserne er STORE og meget rummelige, jeg boede i 2 suiter ” family garden ” med udgang direkte til græsplæne, dem der ved noget om stedet havde dog glemt at fortælle mig, at jeg fik værelse direkte ud til, dels medarbejder indgangen til hotellet, samt aflæsningsrampen af varer, og udsigten var et 8 etagers hotel lige på den anden side, så disse værelser vil jeg bestemt IKKE anbefale,  ” kun min mening ”! Jeg vil derimod anbefale værelser beliggende så højt som muligt, med udsigt ud mod vandet, da der herfra er en betagende udsigt. Til den kræsne gæst, findes der lejligheder med såkaldte private pools, men det er IKKE private pools, blot direkte adgang til fælles pool fra din terrasse, synes dog ikke det er kr. 12.000.- værd for en uge.

Skal man VIRKELIG give den gas, lejer man et private guest house, med direkte beliggenhed på golfbanen, der er tilknyttet hotellet, det fås ikke bedre og mere eksklusivt på dette hotel.

 

All-Inclusive konceptet. Jeg er normalt IKKE tilhænger af all-inclusive på ferie.. MEN har her måtte gøre min skepsis til skamme, man skal virkelig tænke sig om for ikke at finde sig selv rendende med enten en drinks , en snack, eller noget andet i hånden dagen lang! Alle steder du kommer og går, er der hele tiden muligheder for lige at tage lidt at drikke, og kombinere dette med en lækker snack, alt i minibar, er free of charge, ja selv når Lemonade/juice vognen kommer forbi og tvinger kold lemonade i halsen på dig, er dette gratis Der er ikke alle mulige armbånd og billetter man skal vise, hvilket er rigtig rart, og med til hører det, det IKKE er et eller andet lokal sprøjt man får serveret.. der er tale om ægte coca-cola, fanta, sprite, der så kan kombineres med Havana Club rum, Barcardi, Smirnoff vodka, selv Southern Comfort, har de på hylderne! Ved hvert et arrangement der afholdes på hotellet, står entertainment teamet klar med iskolde drinks, også til børnene.

 

Maden. Der er på hotellet tale om ren overdådighed af udvalg, desværre er dette set med mine øjne ikke særligt gastronomisk. Har 3 gange været på a la´carte restaurant for et undgå buffethelvede, og selv her, er oplevelsen middelmådig. Inden jeg tog af sted researchede jeg lidt på Tyrkiet og fandt ud af det var top 3 i verden hvad madoplevelser angår, denne udeblev dog helt og aldeles, kun 1 gang på en uge lykkedes det mig at have en waauw oplevelse, og det var det da blev serveret fuldstændig perfekt tilberedt and en af aftenerne! Skal dog sige, at jeg er sikker på rigtig mange vil synes det er fantastisk med det store udvalg, og man bare kan fylde tallerken på tallerken, men hvad gastronomi angår går jeg altså efter noget mere eksklusivt på et 5* hotel, og det lykkedes mig desværre ikke at finde nogen steder. HUSK !! Tyrkiet er et muslimsk land, hvilket gør der ingen ting findes med svinekød, hverken bacon, skinke, koteletter, dog er der en masse alternativer. Er dog forundret over der ikke findes svinekød, når der er alverdens spiritus. 

Betjeningen. Jeg var så heldig at have kontakt til  Mr. Herdem Eyyüpoğlu ” sports sales excutive ” som i den grad vidste, hvad service var, og som var med til at gøre mit ophold på Cornelia Diamond til en god oplevelse, desværre må jeg konstatere, at kundepleje, ikke er et udtryk man kender i Tyrkiet, som jeg ellers have læst mig til skulle være et af de mest gæstfrie lande i verden! Jeg kunne simpelthen ikke finde ud af hvad der gik galt, men ingen kigger på en, ingen smiler til en, ingen hilser på en, hvilket på mig virkede meget anstrengt, at jeg på god dansk maner smilede, og derefter hilste på folk (både ansatte og andre gæster) og de så bare kiggede væk, MEGET UNDERLIG ADFÆRD. Der var dog enkelte undtagelser, som så pludselig virkede påtaget, fordi man havde vænnet sig til at passe hvert sit. En ting er dog helt sikkert, hvis jeg en dag rent professionelt skal sadle om, åbner jeg er tjenerskole i Tyrkiet, det vil med garanti blive en succes, for ingen kender åbenbart ordret god betjening eller kundepleje.

Gæsterne. Der er stort set ikke andre danskere på det hotel…  ” mødte 6 i alt på en uge ud af 1200 gæster ”! Der er en overvægt af russere, som til min store glæde, faktisk har lært lidt mere end da jeg for 10 år siden sidste holdt ferie med russere, de virkede næsten helt civiliserede.. dog vokser træerne ikke  ind i himmelen, hvilket betyder, hver passer sit ( Se ovenfor ) kan kun sige det som dansker virker meget mystisk ikke at smile til andre mennesker end dem man kender, i en hel uge. 

Entertainment Team. Det er hvad holdet, der står for at underholde gæsterne kalder sig. Det er sjovt nok stort set kun ukrainere og russere der står for dette! Det ville nok være smart for hotellet at finde bare en enkelt dansker der også var engelsktalende, til at hjælpe de mindreårige, i f.eks legelandet, desværre taler min datter på 6 hverken russisk eller engelsk, hvilket gjorde hun ikke kunne deltage i nogen af de børnearrangementer, der var på hotellet. Rigtig ærgerligt synes jeg. TIL GENGÆLD kunne de stå for aftenunderholdningen. Har ALDRIG oplevet så gennemført et aftenshow, som foregik 7 aftener om ugen, i det åbne amfiteater, under åben himmel. Det var ikke mindre end genial underholdning, der hver aften trak fulde huse, og efterfølgende gik man så direkte til kæmpe fest, med fri bar naturligvis… der var IKKE sparet på noget, hvad hverken musik, kulisse, letpåklædte showdansere, kulørte drinks, musik, kostumer og andet - alt var kort sagt perfekt. Dog blev det desværre ikke rigtigt brugt, da de fleste børnefamilier, fortrak på værelserne, efter showet som hver aften kørte kl. 21.45,! Ud over aftenshows kunne man dagen igennem lave følgende: Thai chi, taekwon-do, petang, vandpolo, dart, bue skydning, beach volley, mini golf, tennis, fodbold, step, yoga, zumba, water gym, alt sammen udendørs og gratis aktiviteter. 

SPA. Til dato den lækreste spa jeg har besøgt, gennemført, og virkelig et væld af muligheder, både hvad angår div. Saunaer, jacuzzie, varme/kolde bade, Hamam ” tyrkisk bad ” desværre matchede massagen ikke til den flotte standard, og til en pris på ca. 1,5 euro pr. minut ( omregnet til kr. 11,25 ) kan det hurtig blive en dyr fornøjelse for en middel oplevelse. Jeg kan i Danmark få massage til den halve pris der er langt bedre, ” se evt. wellness på 6stars.dk ”, endvidere taget i betragtning at den løn massørerne får for deres arbejde ikke er høj, cash cow, kalder man det vist. HUSK ALDRIG AT BETALE FULD PRIS FOR MASSAGEN, MEN BED OM MIN. 30% DISCOUNT. 

POOL område. Kæmpe pools, virkelig lækkert sted, altid masser af solvogne og alle de gratis håndklæder man ønsker! Der er ikke mindre end 10 ruchebaner i forskellig sværhedsgrad, så der er noget for alle børn, ” også de voksne af slagsen ”! Der er lækre, både åbne og lukkede skylle kabiner, og mad og drikke er altid inden for rækkevidde, der er altid steder at finde skygge, og rimeligt roligt i løbet af dagen, der er livreddere over alt, så sikkerheden er i top. HUSK SOLCREME.. 

Golf. Aner intet om golf, men hotellet har deres egne golfbane… vil du vide mere, så må du selv søge disse informationer. 

Børne området. Vildt.. er vist det eneste jeg kan sige.. egen togbane, med ægte togtur til børnene, karrusel, radiobiler, ansigtsmaling, tegning, musik videooptagelser, køreskole i legetøjsbiler, ridning ” hver onsdag ” børnepools i skygge, børnevandrutchebaner, børnebuffet, sanglege, MEN HUSK , dit barn skal kunne tale/forstå engelsk eller russisk. 

Træning/Gym.

Sparsomme lokaler, der dog ligger med udsigt til den indendørs kæmpe pool, der er sådan set hvad man skal bruge af udstyr og maskiner, men virkede sådan lidt tilfældigt. 

 

Konklusion: 

Lækkert hotel.

Billeder der mindst er 10 år gamle i div. Brochure materiale. 

Vil jeg kommer der igen: Nej..

Vil jeg anbefale det til andre: Ja bestemt. 

Er det dyrt: ikke set i forhold til ALT det du har mulighed for at nyde undervejs. 

Sker der noget uden for hotellet: aner det ikke. 

Er der plads til forbedring: JA. 

http://www.corneliaresort.com/

https://www.youtube.com/watch?v=5rARyx08v54

 

This journey was purchased through the travel agency SPIES. We have previously bought all our holidays through Elin Andersen which I can only recommend. She has, in a wonderful way, been able to interpret our requirements for a holiday.

In order to make this review easy accessible, I have listed the various topics, so the reader can find his or hers interests quickly:

 

The hotel: 

Perhaps the architect has thought of a futuristic hotel participating in a James Bond movie but the wide white cement halls blocks all view and creates a cunningly system of paths around the huge pool area. However, the hotel is very threadbare all over. This creates an overall confusion of styles because the immediate impression is WHAU, what a marvelous hotel (when built). The rooms were large and very spacious. We had two suites “family garden” with a lawn just outside. However, they forgot to inform us that this was also directly above the employee entrance and the unloading ramp for delivered goods to the hotel including a view to an 8 story hotel just opposite ours. I can NOT recommend these rooms. My recommendation is to acquire rooms as high up as possible with a view to the sea, which is impressive.

For the choosy guest, apartments with private pools are supposed to be available, however they are 

NOT private, you only have private access directly from your apartment, which I don´t consider worth 

DKK 12.000,- for one week. If you really want luxury, you can rent a guest house directly on the golf course in connection with the hotel, absolutely luxurious.

The All-inclusive concept

Normally I don´t fancy the ”all-inclusive” concept on a vacation. However, this time it has been a real pleasure: Everywhere you have drinks or snacks, all day long. Everything is free of charge, no armband or tickets to handle, very easy and very nice. Everywhere you go, you are offered cold drinks, and not just any kind of drink, it´s a nice selection: Coca-Cola, Fanta, and Sprite to add to Havana Club Rum, Bacardi, Smirnoff vodka or Southern Comfort. At any event in the hotel, the entertainment team is ready with cold drinks, also for the children.

 

Food.

The selection was lavish, however, in my opinion, this doesn´t make it very gastronomic. Three times we visited á la carte restaurants to avoid the buffet-madness; sadly the experience was still second-rate.

My research had shown that Turkey was among the top 3 world food experiences; however ours was certainly not among them. Only once, we had a “waauw” experience: One evening the serving was absolutely perfect. In my view the lavish quantity and wide selection (just fill up your plate) is not gastronomic. I am looking for something more exclusive in a 5* hotel, this wasn´t the case.

Also remember: Turkey is Muslim, so they don´t serve any pork, bacon, ham or pork chops. Astonishing, as they serve all kinds of alcohol.

 

The serving. 

I talked to Mr. Herdem Eyyüpoğlu “sports sales executive” who absolutely knew the meaning of the word service. However, to my surprise “customer service” is an unknown expression in Turkey, and I had expected to meet one of the world’s most hospitable countries.

I don´t know what went wrong, but no one looks at you, no one smiles at you and no one greets you. This seemed somewhat straining, compared to good Danish behavior. Both employees and other guests looked away when we said hello, very strange behavior. A few exceptions which then seemed a little false compared to what everyone else did. One thing I can say for certain: If I should want to change my way of living, I would open a school for waiters in Turkey, success guaranteed because no one obviously knows the meaning of the word customer service.

 

The guests.

We only met 6 Danes out of 1200 guests. The others were mostly Russian. I was happy to learn that they must have learned something since I, 10 years ago, met them last. They seemed quite civilized, however everyone minds their own business (see below), because as a Dane, it seems very peculiar not to smile at other people for a whole week.

 

Entertainment Team

This is what the Ukrainians and Russians who are in charge of the guest entertainment calls themselves. 

In my opinion the hotel should have settled for a Dane who also spoke English to assist the small children in e.g. the playground area, because my 6 year old daughter doesn´t speak Russian nor English, so she was excluded from any of the activities for children on the hotel. Too bad.

However, the evening show 7 days a week was absolutely perfect. An open amphitheatre under the sky was a genius setting with a crowded house every evening, followed by a gigantic party with free bar. Unfortunately not many participated as most families with children preferred their room every night after the show.

Other activities during the day: Thai chi, taekwon-do, petanque, water polo, dart, archery, beach volley, mini golf, tennis, football, step dance, yoga, Zumba and water gym all free and outdoors.

 

Jacuzzi.

I have never visited such a nice Jacuzzi with so many potential possibilities: Sauna, cold & hot baths and Hamam “Turkish bath”. Unfortunately the massage didn´t live up to the high standard with a price of 1,50 euro per minute it was quickly very expensive. In Denmark prices are half that with a higher standard and considering the profit the masseuse achieves, one is tempted to name this a “cash cow”, so never pay the full price, always ask for a 30% discount. Also see www.6stars.dk under wellness. 

 

Pool area.

Giant pools, extremely nice with lots of chairs, free towels and life guards. 10 slides of various complexity, something for everybody including “the adult” children. Nice washing cabins and food & beverages everywhere, always a shadow place and nicely quiet during the day. 

 

Golf. 

I don´t play golf, but the hotel has their own golf course. If you want to know more, you are required to find this information yourself. 

 

The children’s area. 

Amazing it the best word, I can find. A real train giving the children a train ride, a merry-go-round, bumper cars, face paint, drawing, music video recording, traffic school, horseback riding every Wednesday, children’s pool in shadow, children’s water slide, song games etc. BUT remember, your child must speak/understand either English or Russian.

 

Workout.

Sparsely equipped rooms with a view to a huge pool. The required equipment may be there but it seems a little random. 

 

Conclusion: 

Nice hotel. Pictures in various brochures are at least 10 years old. 

Will I visit again: No.

Would I recommend to others: Yes, definitely. 

Expensive: Not compared to what you can choose from during your stay.

Activities outside the hotel: I have no idea.

Room for improvement: YES. 

 
Service / Faciliteter
50
Luksus
67
Gastronomi
50
Værelser
67
Beliggenhed
50
Samlet vurdering
50