AOC

Marts 2013

Dagen efter dagen, hvor Michelin stjernerne igen havde regnet ned over lille Dannevang, havde jeg den udsøgte fornøjelse at besøge restaurant AOC midt i København.

Denne smukke restaurant er beliggende i det gamle Moltkes Palæ i Dronningens Tværgade. Og en ting kunne slås fast med det samme: omgivelserne for en gastronomisk aften var helt klart til stede. AOC havde 2 dage forinden mit besøg modtaget 1 Michelin stjerne, så dette skærper mine sanser og sætter forventningen lidt højere end normalt.

Modtagelsen, stemningen og placeringen i lokalet var helt i top, faktisk var jeg så heldig, at jeg blev placeret så jeg kunne ”holde øje” med køkkenet, intet mindre end en oplevelse værd. Jeg var ikke i tvivl om, der i den grad blev kræset for detaljen UDEN, der blev gået op kompromis nogen steder.

Men med en menu og vin menu pris på den anden side af kr. 2.500,- skal det i min optik også være noget helt specielt, og ingenting må overlades til tilfældighederne, hvilket det heller ikke på noget tidspunkt gjorde.

Alt i alt, levede det op til mine forventninger, men skal jeg være kritisk, og det skal jeg jo i en anmeldelse, manglede der lidt sjæl på stedet. Det føltes til tider som om, der var gået lidt autopilot på den, da smilet og glimtet i øjet manglede. Dog have jeg fornøjelsen af stedets Sommelier Morten Magh, som med sin positive nørdede tilgang til tingene, fik mig til at glemme de småting, der kunne justeres på.

Endvidere var det lidt ærgerligt, at jeg blot 3 måneder forinden havde fornøjelsen af køkkenchefen Søren Selin (dengang på Alberto K), hvilket gjorde, der var gengangere i menuen. Konklusionen er klar… en utrolig lækker gastronomisk oplevelse, som jeg bestemt kan anbefale, hvis du skal forkæle dig selv. 

www.restaurantaoc.dk

www.youtube.com/Restaurant AOC

Service / Faciliteter
83
Luksus
83
Gastronomi
100
Kvalitet
67
Beliggenhed
83
Samlet vurdering
83